O Nama

Agro klaster Istočne Srbije osnovan je 22. juna 2017. godine od strane 21. osnivača. Sedište je u Vrmdži, a pokriva teritorije Majdanpeka, Kladova, Negotina, Bora, Zaječara, Boljevca, Sokobanje, Knjaževca, Svrljiga i Aleksinca. Za predsednika Agro klastera je  na osnivačkoj skupštini izabran Nikola Milošević iz Aleksinca, vlasik porodičnog poljoprivrednog gazdinstva koje se bavi uzgojem i preradom aronije i hladno ceđenog voća.

Vizija Agro Klastera Istočne Srbije je stvaranje preduslova  za poboljšanje i inoviranje postojeće poljoprivredne tehnologije, prerade hrane, logistike, agro turizma i izgradnju novih poslovnih kapaciteta članova.

Takodje, vizija Agro klastera Istočne Srbije je i uspostavljanje sopstvenih lokalnih i regionalnih tržišta i njihovo širenje na evropsko i svetsko tržište poljoprivrednih proizvoda, fine hrane i ruralnog turizma.

Jedan od prioritetnih zadataka Agro klastera je da izgradi robne marke svojih članova, ali i sebe kao jedinstvenu tržišnu marku, koja biti znak prestiža za vrhunske lokalne proizvode i usluge i kao sertifikovani sistem kvaliteta reprezentuje ponudu najboljeg što Srbija ima.