AKIS na Fakultetu za Menadžment u Zaječaru

Članovima Studentskog parlamenta fakulteta za Menandžment u Zaječaru predsavljeni programski pravci i aktivnosti Agro Klastera Istočne Srbije.

Na info danu  u cilju predstavljanja Agro Klastera  Istočne Srbije, prdstavnici Studentskog parlamenta imali su priliku da se upoznaju sa terenskim istraživanjem o stanju malog i srednjeg agro preduzetništva u nedovoljno razvijenim opštinama Istočne Srbije i da se informišu o programskim ciljevima i aktivnostima Agroklastera Istočne Srbije.

Opšti utisak-zaključak,  na kraju Info dana je  da „ Zajedno možemo da postignemo više,  jer verujemo  u pametniju budućnost“.

Neophodno je da se zalažemo za veće ulaganje u naše ruralne zajednice; znanje i digitalne veštine; promovisanje značaja ruralnog preduzetništva;  stvaranje sinergija i sinergetskog pristupa ruralnom razvoju  koji vodi  ka podsticanju investicija;

Informisnje o značaju stvaranja novih radnih mesta u tehnologiji, mobilnosti, lokalnim uslugama, turizmu, poljoprivrednim i biološkim sektorima u ruralnim područjima.